top of page

WELKOM IN DE PUY DE DÔME

Een heerlijke vakantie in natuur, rust en stilte combineren met een leuke activiteit van zondagavond     tot zaterdagochtend.    . U reist af naar La Grande Marguerite (gemeente Fournols, departement Puy-de-Dôme, regio Auvergne).

La Grande Marguerite is een oude, sfeervol verbouwde boerderij, rustig gelegen aan het einde van een eigen weg, in natuurpark Livradois Forez.

 

 

Wat
In een ontspannen sfeer leer je in deze workshop de basistechniek van fresco schilderen. Een fresco is een muurschildering met pure pigmenten in een natte kalkpleisterlaag. We beginnen de week eenvoudig en behandelen stap voor stap alle aspecten van het maken van een fresco.
Het aanbrengen van de pleisterlaag, 
Het trefzeker werken binnen een bepaalde tijdsperiode,
Kennis van kleuren, kleurgebruik en het werken met de pigmentpoeders
Een frescoschildering is niet altijd een traditionele voorstelling, maar kan ook abstract zijn...   Na afloop van de week heb je voldoende kennis om ook thuis je eigen `Michelangelo` te maken.
waar 

De workshop locatie is La Grande Marguerite in het Centraal Massief. WE hebben een prachtige ruimte om rustig te werken met kalk en pigmenten. De omgeving is bergachtig/heuvelachtig, Fournols ligt op 1.100 meter. Dit is een dunbevolkt gebied waar de tijd vijftig jaar geleden stil is blijven staan... Het is hier overdag nog echt stil en 's nachts nog echt donker. 

Het is een prachtige streek, vooral aantrekkelijk voor wandelaars en iedereen die geniet van natuur en rust. 

voor Wie

De fresco workshop is bedoeld voor iedereen die nieuwsgierig is naar deze bijzondere decoratietechniek. Er worden geen eisen gesteld aan niveau of creatieve ervaring. 

 

De week biedt de tijd, ruimte en de materialen om in goede sfeer aan de slag te gaan, ondersteund door onze kennis en ervaring. We zijn met een kleine groep van 6 tot 8 cursisten, en twee docenten, zodat we de mogelijkheid hebben ieder naar eigen behoefte en wens te begeleiden. Of je nou enige artistieke ervaring hebt of wil ontdekken , boordevol ideeën zit of juist verlangt naar inspiratie. 

door Wie

Je bent welkom bij Saskia en Dirk Uittenbogaard en Fred en Marijke Zwemmer Jonker.

Dirk en Marijke zijn de docenten. Dirk is eigenaar van bouwecologisch.nl. Hij heeft jaren ervaring als stucadoor, en is gespecialiseerd in verschillende soorten stucwerk, zoals Marokkaans tadelakt, leemstuc, kalkstuc en betoncire. Hij verdiept zich graag in nieuwe technieken en decoratieve toepassingen. Marijke is tekenaar/etser, en werkte en exposeerde voorheen op kleine schaal in Nederland. Marijke woont nu in de Auvergne en werkt in diverse schildertechnieken, waaronder fresco. 

Saskia en Fred zorgen tijdens de cursus voor de maaltijd, de tussendoortjes en de gezelligheid... Elke dag geniet je van hun  'repas du midi', deze uitgebreide warme middagmaaltijd is in Frankrijk de hoofdmaaltijd van de dag. 

Praktisch . . .

De cursus kost 800 Euro p.p.. Inbegrepen zijn: de workshop inclusief alle materialen; het verblijf in een gite met een eigen slaapkamer; koffie/thee/versnaperingen tijdens de workshop; de lunch inclusief drankjes; de boodschappen voor het ontbijt; de welkomstborrel zondagavond.

Vervoer: La Grande Marguerite ligt tamelijk afgelegen. Er is hier in de directe omgeving nagenoeg geen OV. Een eigen auto is dus wel prettig, maar niet per se noodzakelijk.

Openbaar vervoer: Je kunt met de trein reizen naar Clermont Ferrand/Issoire. Vliegen op Clermont Ferrand Aeroport rechtstreeks vanaf Schiphol. Neem contact met ons op over de afhaalmogelijkheden.

 

Indien u denkt dat dit misschien wel erg leuk kan zijn....Neem contact op !! met dirk +31 6 11 420 225 of via ons e-mailadres hieronder,...  voor vragen en/of aanmelding.

Bent u al "een groep" en zoekt u iets om een week met elkaar te doen, jong of oud ..Neem contact op om te kijken naar mogelijkheden voor data.  

bottom of page