even aktief

Ambert veemarkt
Ambert weekmarkt
brocante
gite_w5
gite_w4
gite_w3
gite_w2
in/ om het huis

In de stal, aansluitend aan de tuin, is een ruime speel gelegenheid met tafeltennis-tafel en sjoelbak. Er staat een houtgestookt houten buitenbad. ...om af te koelen, dan met een vuurtje het water opwarmen en in de avond onder de sterrenhemel.  U heeft een prachtig uitzicht op Fournols, de bossen of u kijkt naar het rustig grazen van de 2 paarden in het grenzende weiland. Vooral de maanden juni en juli zijn er veel vlinders te genieten in de tuin.

 

Wandelen

Vanuit het huis kunt u mooie wandelingen maken, een kleine tocht door bossen en gehuchten of grotere trajecten. De regio (Livradois) is uitermate geschikt voor wandelingen.

TIP :download " Mytrails" (Android) op uw smart-mobiel en wandel met gps. 

 

Vanuit het huis  kunt u ook mountain biken. Ook in de regio zijn er diverse parcours . (fiets meenemen )

 

er op uit

De donderdagse weekmarkt in Ambert (ochtend) is echt een leuke franse markt om te bezoeken. Heel veel locale (bio) producten en u wandelt door de oude straatjes van de stad.

De auvergne is bekend om zijn vele sfeervolle (grote) brocante's en vide grenier (zolder opruiming) o.a. in St-Amant-Roche-Savine en St-Germain-l'Herm. 

 

Een tip is een bezoek aan het klassieke muziek festival (augustus) in de abdij van La Chaise-Dieu.

U kunt genieten van de franse keuken in restaurants in de locale dorpjes in de omgeving. U kunt naar historische steden Clermond Ferrand en Le Puy of u bezoekt Mont Dore en Vulcania en de vulkaan kraters bij Clermond. 

Even pootje baden in de beek of een ritje maken naar een zwem-meer (cunlhat) of het zwembad Ambert kan ook. 

 

Dichtbij kunt u naar Fôret Adventure Cunlhat, een klimpark en altijd een succes bij de iets oudere kids. (vanaf 10 jaar)