top of page

De regio (parc national de Livradois-Forez)

Wandelen/ Fietsen

Vanuit het huis kunt u mooie wandelingen maken, een kleine tocht door bossen en gehuchten of grotere trajecten. TIP :download  TopoGPS  op uw smart-mobiel en wandel met gedetailleerde kaart en gps. 

De donderdagse weekmarkt in Ambert (ochtend) is echt een leuke franse markt om te bezoeken. Heel veel locale (bio) producten en u wandelt door de oude straatjes van de stad.

De auvergne is bekend om zijn vele sfeervolle (grote) brocante's en vide grenier (zolder opruiming) o.a. in augustus St-Amant-Roche-Savine en St-Germain-l'Herm. 

 

Een tip is een bezoek aan het klassieke muziek festival (augustus) en de abdij van La Chaise-Dieu.

U kunt genieten van de franse keuken in restaurants in de locale dorpjes in de omgeving. U kunt naar (historische) steden Clermond Ferrand, Le Puy, Brioude, Thiër) of u bezoekt Mont Dore en Vulcania en de vulkaan kraters tussen Clermond en Mont Dore.

Even pootje baden in de beek of  naar een zwem-meer (Cunlhat) of het zwembad Ambert kan ook. 

 

Dichtbij kunt u naar Martibusse Aventure Cunlhat, een klimpark en altijd een succes bij de iets oudere kids. (vanaf 10 jaar) 

 

Vanuit het huis  kunt u ook mountain biken, in de regio zijn er diverse parcours..(fiets meenemen en zorg voor 'voldoende klimvermogen' . regio varieert tussen ca 700-1200 m hoogte)

Of ...

 

U kunt natuurlijk ook ...

lekker in de tuin van dit huis  gaan tekenen.

Bedankt   Willem van Albeslo

grande marguerite.jpg
P1010909.jpeg
bottom of page